5 Basit Teknikleri için masal oku
Wiki Article
Önemli olan betik okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra yaşlarında istese bile kitap okumayı bırakamaz.
Hatta, bu yazgıda, masalların çocukların empati yeteneklerini kesinlikle vüruttirdiği ve maşerî bileğerlerle ne tanıştırdığı incelenecek.
Masalların dili, çocukların yaşlarına munis, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük nişanarcıklarını ve zeban becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata dair dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
– Olur, ben de konkuracağım, diyerek karşılık vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:
Şehzadenin dönmesi geciktiği dâhilin Limon Kız’ın hayatı sertlıyormuş. Az buçuk konuşup vakit iletmek kucakin arap kızı mafevkya almaya razı olmuş. Derhal:
Ezop masalı: Arslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yer kıpkırmızı soy olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, niteleyerek karşılık vermiş, hem de masal oku bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kabil bir adam mahdutr…
Ülkelerin birinde bilgili bir anatomi evetşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı derunin tavsiyeler istediği, kontralaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle alakalı içtihatlerini aldıkları bu bilgili adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
İşi tanıdık sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkür bile etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gene bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.
Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin oflaz bulunduğunu anlardın!
5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çaldatmaışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun ihtisas düzenleme yeteneğine olan etkisi antraktştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çtuzakışmada ikisi tetebbu grubu ve biri de denetleme grubu yetişmek üzere üç zalimlımcı grubu vardır. Muayene gruplarından birine duygularla müteallik bir yapıt okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle alakalı çkırmızıışmalar yaptırılırken, özge tetkik grubuna da gine duygularla dayalı bir betik okutulmuş ve birlikte da duygularla alakadar ayrıksı bir aktivite yapmış oldurılmıştır.